• +40 769.076.852
  • fimm@valahia.ro

TESTIMONIALE


Impresii ale absolvenților facultății noastre

„Pentru mine, Facultatea de Ingineria Materialelor şi Mecanică a reprezentat un nou inceput. Aici am întâlnit cadre didactice bine pregătite şi buni pedagogi, care m-au ajutat sa îmi dezvolt abilităţile tehnice, ceea ce mi-a folosit in viitoarea profesie de inginer..Facilităţile oferite sunt la standarde ridicate, iar cei care doresc să se dezvolte profesional găsesc aici ajutorul de care au nevoie.Recomand cu încredere sa urmaţi studiile la Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică."

Mircea VASILE
Inginer Specialist Documentaţie Studii
S.C. OŢELINOX S.A. Targoviște

„ Universitatea „Valahia" din Târgoviste nu este una de renume mondial, chiar daca au fost câştigate multe premii internaţionale de către absolvenţii ei, nu are încă o facultate de mediană, chiar daca a pregătit doctori în multe domenii, nu este în topul preferinţelor viitorilor studenţi. Daca ar fi să compar primii ani de viaţă petrecuţi în familie, în care am învățat să merg, să vorbesc să mănânc, cu anii petrecuţi ca student al Facultăţii de Ingineria Materialelor şi Mecanică, pot spune că mulţi dintre profesorii mei m-au facut să mă simt ca în familie. Dacă aş avea ocazia să o iau de la capăt, aş alege aceeaşi facultate."

Codruţ BOSTAN
Inginer Mecanic Proiectant
Renault Technologie Roumaniee

"După cei patru ani de liceu, nu ştiam ce facultate sa aleg, dor când am trecut pragul Universităţii Valahia mi-a trebuit doar o singura zi sa ma hotărăsc şi sa aleg Facultatea de Ingineria Materialelor şi Mecanica. La facultate, am avut şansa de a mă îmbogăţi ca persoana, atât prin exemplul de caracter şi conduita pe care mi l-au dat cadrele didactice, cât şi prin cunoştinţele teoretice dobândite. Cadrelor didactice le mulţumesc pentru dăruirea dumnealor. Va recomand sa optaţi pentru Facultatea de Ingineria Materialelor şi Mecanica!”

Alina STANCU
Controlor Calitate
S.C. ARCTIC S. A. Găeşti

"In incercarea de a descrie parcursul carierei mele si rolul Universitatii Valahia Tirgoviste in dezvoltarea mea, incep prin a spune ca ceea ce ne dorim sa realizam in viata ne defineste pe noi ca oameni diferiti unul fata de celalalt.

Astfel, dupa terminarea Liceului Industrial Metalurgic - Promotia 1979, am vrut sa ma dedic sportului de performanta ‘’lupte libere’’, insa un accident stupid m-a facut sa renunt, respectiv un accident la examenul de admitere la IEFS.

Ulterior, fiind angajat la Combinatul de Oteluri Speciale Tirgoviste - Sectia benzi electrotehnice, am indragit meseria de laminator, iar in anul 1989 am inceput cursurile serale ale scolii de maistri - specialitatea deformari plastice. Dupa privatizarea sectiei, prin cumpararea acesteia de catre societatea ERDEMIR-TURCIA, am avut o deplasare in Turcia la firma ‘’mama’’ si vazand ce tehnologie avansata poate sa existe in prelucrarea otelului, in anul 2004 am decis sa ma inscriu la examenul de admitere la Universitatea Valahia-Facultatea de Ingineria Materialelor.

Perioada 2004-2009 cat a durat facultatea a fost o perioada provocatoare si grea, dar frumoasa, in care am imbinat practica pe care o detineam cu toate cunostintele teoretice pe care le acumulam zi de zi de la profesorii si asistentii universitari ai Universitatii Valahia care au fost la superlativ. Toti acesti ani au fost minunati, insa pentru mine a fost foarte important faptul ca, dupa absolvire facultatii ca sef de promotie am urmat si cursurile unui Master in Materiale Avansate.

Facultatea a fost o rampa de lansare pentru mine promovand de la Inginer, Inginer Sef si pana in prezent la functia de Manager de productie . In calitatea de fost absolvent al Universitatii Valahia Tirgoviste, recomand cu caldura si incredere aceasta universitate, deoarece va poate ajuta in atingerea obiectivelor, va poate schimba viata numai in bine si veti putea avea satisfactii depline.

Multumesc inca o data tuturor cadrelor didactice ale UNIVERSITATII VALAHIA TIRGOVISTE pentru munca si devotamentul lor!"

Aurel Vladuca
Manager Productie
Societatea ERDEMIR-ROMANIA S.R.L

"În timpul anilor de studiu Ia Universitatea „Valahia" din Târgovişte, am fost un student nonconformist, încercând tot timpul să analizez lucrurile din alta perspectiva, să ies în evidenţa prin idei şi proiecte originale şi sa nu respect tiparele existente. Pe lângă pregătirea în domeniul tehnic, am preţuit deschiderea profesorilor în acceptarea propunerilor, organizarea vizitelor în companii de profil şi atenţia cu care au fost ascultate nevoile noastre. Daca este adevărat ca „inginerii sunt precum câinii, au privirea inteligenta, dar nu se pot exprima", pot afirma ca aici am învăţat eu sa latru.”

Filip FURDUI
Manager Productie Head of Mechanical Engineering and Aerodynamics
MOBBOT Berna

"În ceea ce mă priveşte, Facultatea de Ingineria Materialelor şi Mecanică mi-a deschis un drum pe care păşesc cu încredere, iar pentru acest lucru sunt foarte recunoscător. Consider că în perioada studiilor am “crescut” foarte mult şi am învăţat multe lucruri de la profesorii din cadrul facultăţii. Pe lângă cunoştinţele de ordin tehnic şi profesional pe care le-am acumulat, m-am ales şi cu un un grup de prieteni cu careţtin legătura şi după terminarea facultăţii. În concluzie, această facultate mi-a deschis un drum bun de urmat în viaţă şi, totodată, m-a ajutat să descopăr ce îmi doresc să fac mai departe.”

Adelin TATU
Inginer Proiectare
S.C. NIMET S.R.L.