• +40 769.076.852
  • fimm@valahia.ro

ACTIVITĂȚI ȘTIINȚIFICE


PREZENTARE ACTIVITĂȚI ȘTIINȚIFICE
Activitatea stiintifica a Facultatii de Ingineria Materialelor si Mecanica se desfasoara pe baza unui plan propriu de cercetare in cadrul caruia se regasesc cateva directii importante:

-realizarea de materiale noi sau cu caracteristici imbunatatite;
- studii de impact ecologic al activitatii unitatilor economice din judet;
- reducerea consumurilor energetice si optimizarea functionarii instalatiilor si echipamentelor industriale;
- realizare de materiale nanocompozite mezoporoase pentru depoluarea apelor;
- constructia de dispozitive, senzori si aparate pentru automatizarea instalatiilor;
- noi sisteme de masurare si control bazate pe aparate optoelectronice, acustice si electromagnetice;
- retele digitale de servicii integrate si sisteme informatice pentru conducerea inteligenta a unor procese industriale.

Studentii sunt angrenati în numeroase teme de cercetare din care peste 50% au fost fructificate în lucrari de licenta, restul urmand a fi planificate pe aceeasi linie in urmatorii ani universitari. Facultatea dezvolta contracte/contacte de colaborare cu institutii de invatamant superior din tara (Universitatea "POLITEHNICA" Bucuresti, Universitatea TEHNICA din Cluj-Napoca, Universitatea "TRANSILVANIA" din Brasov, Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti) si strainatate (Universite de Franche-Comte - Besancon; Universite de Rouen, Universite de Tour, Universidad de Valladolid - Spania, Institutul Tehnic Copenhaga etc.).

Cadrele didactice si studentii specializarii au participat la diferite programe de schimburi si mobilitati internationale cu universitatile de prestigiu din Europa mai sus mentionate, in cadrul proiectelor TEMPUS, SOCRATES etc. Cadre didactice titulare ale Facultatii de Ingineria Materialelor si Mecanica predau sau au predat la o parte din universitatile mentionate mai sus.